Gepost door: jacobos bijzondere reizen | oktober 28, 2014

Dolce vita…

Afgelopen maand hebben wij mogen genieten van de betoverende omgeving van de meren van noord Italië.  Lago di Garda (Het Gardameer) met Gardone riviera, waar u een bezoek kunt brengen aan het imposante residentie/museum Vittoriale van de Italiaanse dichter Gabriele d’Anunzio of een paar km verder in het pittoreske Saló met gezellige eetgelegenheden en stijlvolle winkeltjes. Voor de liefhebbers is het in dit gebied een genot om te zeilen. De noordkant van de meer (met veel wind) is hiervoor het meest geschikt.

WP_003364WP_003396WP_003412

De verrassingen werden als laatst bewaard: Lago d’ Iseo (Het Iseomeer) met het gezellige stadje Sarnico aan de west/zuidelijke punt, Podere met zijn jaren 1880-1920 Jugendstil-Art-nouveau stijl huizen of Lovere een van de mooiste kleine stadjes van Italië, volgens de Italianen. Bij Lago d’ Iseo is een bezoek aan Monte Isola (het grootste eiland wat zich in een meer bevindt) een must.

WP_003516 WP_003655facciata

De kers op de taart was ons bezoek aan het oorspronkelijke ommuurde middeleeuwse stadje Bergamo Alta, met zijn geplaveide straatjes die je terug in de tijd brengen, het plein “Piazza Vecchia” met aan de zuidelijke kant de Palazzo della Ragione en de “Campanone” de klok toren en aan de noordelijke kant de indrukwekkende “Santa Maria Maggiore Basilica” en de imposante Duomo.  Hier kunt u op het terras van een van de gezellige cafeetjes zitten en genieten van dit levendige pleintje. Eten in restaurant… is een feest op zich.

ISEO POST TOUR sep 14 (46)WP_003725ISEO POST TOUR sep 14 (78)
Bezienswaardige stadjes in de nabijheid zijn o.a. Brescia met zijn Tempio Capitolino en de drie “Piazza’s” Paolo VI, Loggia en Vittoria en Verona met o.a. zijn Arena en het huis van Juliette de geliefde van Romeo.
WP_003498WP_003478WP_003512
Wij hebben rond de Meren om interessante accommodaties gezien en zijn bezig om een mooie selectie van te maken. Wij zullen u op de hoogte houden zodra wij hiermee klaar zijn.

Met vriendelijke groet,

Het Jacobos Team

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: