Gepost door: jacobos bijzondere reizen | januari 22, 2013

Natuurpark Sierra de Tejeda y Almijara in Malaga

Sierra de Tejeda

In het diepe zuiden van Spanje ligt het authentieke, witte bergdorp Cómpeta. Dit vormt de uitvalsbasis voor uw wandelvakantie in de Sierra de Tejeda y Almijara, in het achterland van de kuststrook tussen Málaga en Nerja. Het landschap varieert er van droge, woestijnachtige hellingen tot uitbundig groene valleien langs de riviertjes.
De zomers zijn heet en droog, de winters zacht en regenrijk. Het voor- en najaar zijn het meest geschikt voor wandelvakanties in deze regio. Ook in de winter kunt u er wandelen, al is het dan wat koeler. Juli en augustus zijn erg warm.

In dit gebied vindt u naaldboombossen. Het beroemdste voorbeeld hiervan is wel de pinsapo, een naaldboom uit de laatste ijstijd, die je hier nog kunt bewonderen.De vegetatie is aangepast aan het westmediterrane klimaat met zijn droge kalkgronden en warme zomers. Zodra je boven de dalen uitstijgt en de zwaar geërodeerde kalkgronden intrekt omringen u de stekelbrem, Spaanse brem, de dwergpalm, zonneroosjes, valse salie en sterk aromatische ruikende planten als thijm en rozemarijn. Liefhebbers van Orchideeën kunnen in het voorjaar hun hart ophalen.

hotel0106464cols3

Indrukwekkende vale gieren domineren de hemel het hele jaar door. De dwergarend, de slangenarend en de steenarend zijn vaste gasten, evenals de slechtvalk en de havik. Tijdens de migratie tussen Afrika en Europa heb je een goed kans groepen kiekendieven en wouwen over te zien vliegen. Langs de rivier vinden we verse sporen van het wilde zwijn. Met een beetje geluk zie je de mangoest, de hop en de ijsvogel. Schildpadden baden vaak in het zonnetje op een rots. Wel zeker zien en horen we ook de veelkleurige en altijd kwebbelende bijeneters.

Wij hebben een ruim aanbod aan casitas rondom dit Natuurpark. Klik hier voor onze accommodaties in Malaga.


Plaats een reactie

Categorieën