Gepost door: jacobos bijzondere reizen | oktober 26, 2017

CYCLADES een bijzonder eilandgroep

Het pittoreske haventje van Piso Livadi in Paros

Het pittoreske haventje van Piso Livadi in Paros

De Cyclades danken hun naam, volgens de oude Griekse mythologie, aan de Nymfen die Poseidon, de God van de zee, in rotsen veranderd had. Er wordt gedacht dat de afkomst van de naam “Cyclades” heeft te maken met het feit dat deze eilanden een cirkel (in het Grieks “Kyklos”) vormen rondom het heilige eiland Delos.

Helderwitte kubusvormige huisjes, met felgekleurde deuren en ramen, witgelakte doolhofstraatjes, traditionele molens en pittoreske kerkjes, zijn de meest kenmerkende eigenschappen van deze bijzondere eilandengroep.

Elk eiland heeft een eigen karakter en is zeker een bezoek waard. Het kosmopolitische Mykonos of het romantische Santorini met de onbeschrijfelijke zonsondergangen, Naxos met de lang gestrekte stranden, middeleeuwse torens en verrukkelijke lokale producten of liefelijke Paros met zijn natuurlijke schoonheid en pittoreske dorpjes.

Minder bekend maar net zo mooi en bezienswaardig zijn het bosrijke Kea, het visserseilandje Koufonisi, Sifnos, met zijn specifieke aardewerk, Tinos met de bijzondere duivenhuisjes en talrijke pittoreske kerkjes of het vulkanische Milos met een van de grootste natuurlijke havens in de middellandse zee en de talrijke strandjes.

Het is zeker lastig om een keuze te maken uit al deze bijzondere eilandjes.  Een idee zou zijn om twee of meer eilanden met elkaar te combineren en die aan een bezoek aan Athene te plakken. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Klik hier voor accommodaties op Naxos  |  Klik hier voor accommodaties op Paros


Plaats een reactie

Categorieën